top of page

 

 

 

 

 

מהי נטורופתיה? מה ייחודה ובמה נבדל הנטורופת מתזונאי קונבנציונאלי?

יעל סגיב - נטורופתית N.D                                                                                            יום ‏22 יוני 2013‏ בשעה ‏19:20‏ 

 

הרפואה הנטורופתית (הטבעית) הינה רפואה הוליסטית, הרואה את האדם כמכלול הטומן בתוכו גם את החלק הפיזי וגם את החלק הנפשי והרוחני. יש הרבה תהיות על מהותה של הנטורופתיה (המושתתת קודם כל על תזונה נכונה), ועל ההבדל בינה לבין התזונה הקונבנציונאלית.

אנסה להסביר בקצרה...

התזונה הקונבנציונאלית (בה עוסקים התזונאים הקליניים) מתרכזת בהרכבת תפריטים, המכילים את אבות המזון, ומקפידה על צריכת ירקות מחמישה צבעים, שמה דגש על כמות החלבון בתפריט ועל הימנעות משומן רוויי.

הנטורופתיה רואה בתזונה לא רק אמצעי לשימור הבריאות, אלא גם שיטה למניעה ולטיפול במחלות. קיימת חשיבות לאיכות המזון, ולא רק לכמותו. המגמה נוטה לכיוון צריכת יותר מוצרים מן הצומח (ירקות, פירות, שקדים, אגוזים, זרעים, קטניות ודגנים) ומה שפחות מן החי (מוצרי חלב, בשר, ביצים, דגים), מזונות מעובדים, מתועשים ודיאטטיים.

נושא מרכזי הנתון למחלוקת בין הדיאטנים לנטורופתים הוא עניין מוצרי החלב והחלבון.

בגישה הקונבנציונאלית מייחסים חשיבות רבה למוצרי החלב ורואים בהם מרכיב הכרחי בתזונת האדם.

לעומת זאת, הגישה הנטורופתית אינה רואה במוצרי החלב צורך חיוני (בין יתר הסיבות: שימוש רב באנטיביוטיקה, הורמונים, עודף זרחן ועוד) ולכן אינה ממליצה על צריכה מוגברת מהם ואף ממליצה לא אחת להימנע מהם לגמרי.

החלבון (המגיע ברובו ממקורות מן החי) כשנמצא בגוף בעודף עלול לפגוע בבריאות (בפרט בעצמות), ליצור עומס על הכליות ולהאיץ אוסטיאופורוזיס (מצב של עצמות פריכות). ככל שיש יותר חלבון בתזונה - כך הסידן מופרש החוצה בשתן (כלומר הגוף יותר מאבד סידן מאשר מקבל). בעידן של היום ניתן להסתפק במקורות חלבון צמחיים (ולא להגיע לחסר).

 

 

ארבעה עקרונות לנטורופתיה:

1. הגוף יכול לרפא את עצמו. אנחנו רק צריכים לאפשר לו את התנאים המתאימים.

2. מחלה נוצרת באדם כתוצאה מהצטברות פסולת בגוף והפרשה לא תקינה (ליחה, עצירות, אקזמות בעור...)

3. לבעיה באיבר אחד קיים קשר הדוק לשאר הגוף.

4. לגוף יש כח חיים (=ויטליות) אשר כל הזמן צריך לדאוג לאיזון פנימי.

 

לנטורופתיה יש ראייה הוליסטית - ראיית האדם כמכלול. על הנטורופת לאתר את מקור הבעיה והמלצותיו יותאמו ספציפית למטופל, זאת ועוד שהוא נעזר במגוון ה"כלים" הקיימים לרשותו: תזונה בריאה (מניעתית וטיפולית), צמחי מרפא, תוספי תזונה (כויטמינים, מינרלים, אומגה 3...) וטיפולי מגע (כעיסוי, רפלקסולוגיה, שיאצו וכו'...).

אסיים במשפטו המפורסם של היפוקרטס, אבי הרפואה, המייצג להפליא את ההשקפה הנטורופתית:

"Let the food be your medicine and the medicine be your food"

= "תן למזונך להיות הרופא שלך, והרופא שלך יהיה מזונך"...

 

© 2023 by Natural Remedies. Proudly created with Wix.com

  • b-facebook
  • Twitter Round
  • b-googleplus
bottom of page